woensdag 28 maart 2018

Pittige Indische gehaktballetjes

Ingredienten:

4 lente-uitjes
3 rode pepers
1 ei
4 eetl. maizena
500 gr. rundergehakt
2 uien
2 tenen knoflook
zonnebloemolie
100 ml. ketjap manis
4 eetl. oestersaus
2 theel. sambal oelek
1 eetl. bruine suiker
scheut witte wijnazijn
peper en zout

Bereiding:

Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes en hak de pepers in kleine stukjes.
Kneed het gehakt met de lente-uitjes, de pepers, het ei en de maizena goed door elkaar.
Breng op smaak met een beetje peper en zout en kneed balletjes van het gehakt.
Snijd de ui in ringen en hak de knoflook klein.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot dat deze glazig zijn.
Doe de ketjap, oestersaus, sambal, suiker en een scheutje azijn erbij en laat de gehaktballetjes gaar worden in de saus.
Laat deze op zacht vuur inkoken totdat de saus is ingedikt plm. 20 min.

Bron: 24kitchen , Danny Jansen’s nieuwe kookboek ‘Zoals alleen oma dat kan’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten