Ingrediënten:
4 potjes
1
kilo rode paprika
1
teen knoflook2 blikjes tomatenpuree
2 flinke eetl. pittige paprika
250 gr. aubergine
175 gr. wortel
100 ml. olijfolie
20 ml. azijn
20 gr. bruine suiker
peper en zout
Bereiding:
Snijd
de paprika’s en de aubergines in de lengte door midden en leg ze met de schil
kant naar boven op een vel bakpapier.
Blaker
de paprika’s en aubergines, laat afkoelen en ontvel ze.Ik had de knoflook er tussenin gelegd zodat deze ook geroosterd werd.
Snijd de wortel in blokjes en kook deze gaar en af laten koelen.
Doe alle groenten in een blender of in de molen van je staafmixer en pulse een aantal keren tot er een spread ontstaat waar nog stukken in herkenbaar zijn.
Roer alle ingrediënten, behalve de olijfolie, door de groenten.
Maak de olijfolie tot bijna kokend heet in een pannetje en schenk deze dan over de lutenica.
Lutenica is ingemaakt in 4 potjes door deze nog een tiental minuten te wecken in een grote ketel.
Lutenica is ook heerlijk bij een tapasbuffet.
Bron: manzjare.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten