300
gr. rijst
350
gr. kipfilet, in blokjes2 bolletjes stemgember, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 eetl. kerrie
1 theel. kurkuma
1 rode peper, fijn gesneden
versgemalen peper
1 bosui, fijn gesneden
2 theel. uienpoeder
1 appel
150 ml. crème fraîche
groenten naar keuze (sperziebonen, brocolli)
boter of olie
evt. zout
Bereiding:
Kook
de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Doe
de blokjes kip in een kom en voeg toe de uienpoeder, de stemgember en wat
peper.Verwarm in een hapjespan de boter, voeg de knoflook, kerrie, rode peper en bosui toe en fruit aan.
Als de kerrie wordt verwarmd dan krijgt de kerrie pas echt de smaak.
Na 2 min. de kip toevoegen.
Bak deze gaar in plm. 10 min. op laag vuur, met de deksel erop, zo blijft de kip mals en droogt deze niet uit.
Af en toe goed wel roeren.
Kook de groenten gaar zoals je gewend bent.
Wanneer de rijst klaar is deze afgieten, nog even laten droog stomen met de deksel erop.
Voeg de kurkuma toe aan de kip en bak nog heel kort mee.
Vervolgens doe je de crème fraîche bij de kip en roer je dit goed door.
Laat even verwarmen.
Snijd de appel in kleine blokjes en roer deze op het laatst door de kip met crème fraîche.
Zet na een minuut het vuur uit en klaar is de kip madras.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten