400 gr. half-om-half
gehakt
1 rode ui (gesnipperd) 1 theel. gedroogde munt
2 teentjes knoflook (geperst)
1/2 theel. kaneelpoeder
1 theel. komijnpoeder (djinten)
2 eetlepels paneermeel
1 ei (losgeklopt)
2 eetl. olijfolie
250 gr. gezeefde tomaten
1 handje peterselie
Bereiding:
Kneed het gehakt met de ui, munt, knoflook, kaneel, komijn,
paneermeel en ei.
Breng op smaak met zout en peper.Verdeel het gehaktmengsel in kleine porties en vorm er met vochtige handen balletjes van.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Giet de gezeefde tomaten erbij en verwarm afgedekt circa 10 minuten op een lage stand.
Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt.
Bestrooi de kofta met de peterselie.
Serveer deze kofta als hoofdgerecht met rijst en een frisse salade.
Bron:
Boodschappen 09-2017
Geen opmerkingen:
Een reactie posten