Ingrediënten:
4 pers.
25 gr. roomboter
1 ui
2 tenen knoflook
1 cm. gemberwortel
1 kg Ierse runderriblappen
1 eet. azijn
1 laurierblaadje
4 eetl. ketjap manis
4 eetl. oestersaus
2 eetl. donkere basterssuiker
4 pistoletjes
8 plakken komkommer op zuur
1ltr. water
Bereiding:
Smelt in een braadpan de boter.
Fruit de ui met de knoflook en gember 2 min.
Voeg het vlees, azijn en het laurierblaadje toe en bak 5 min. op hoog vuur.
Blijf het vlees omscheppen tot de buitenkant bruin is.
Voeg de ketjap, oestersaus en basterdsuiker met het water toe en breng aan
de kook.
Doe, zodra de bouillon kookt, het deksel op de pan en draai het vuur laag.
Laat het vlees 5 uur zachtjes pruttelen.
Roer af en toe en giet nog wat extra water bij het vlees, zodat het niet te
droog wordt.
Pluk na 5 uur het vlees met twee vorken uit elkaar.
Beleg de broodjes met het vlees en de plakjes zoetzure komkommer .
Bron: jumbo 10-2018
Geen opmerkingen:
Een reactie posten