![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcYOWQGagyxYulOIe9lXCO-LIxCQTHRvRtxAwOcZGJao3DG96Z5kbx420-voj6p2sEf18l7FAMexeNNOZoSEV-uUMr-VRxTn-NBhGV1D0goaQ7Svr5rNcCStBojbMX-8LmDqAxJZEGLEo/s200/Mizeria++%2528+Poolse+komkommersalade+%2529.jpg)
Ingredienten:
2 eetl.ocet / azijn
1 eetl. cukier / suiker4 eetl. smietana kwasna / zure room
1 ogórek / komkommer
sól / zout
bosje verse koperek / dille
garnering:
paar takjes peterselie
1/2 rode paprika in reepjes
Bereiding:
De saus maken: doe twee eetlepels azijn en één eetlepel suiker in een kom en roer dit goed door elkaar. Blijf roeren tot de suiker vloeibaar is.
Nu de zure room toevoegen en roer dit met het azijn/suiker mengsel tot een vloeibare saus.De komkommer schillen en snijden en snijd deze daarna in dunne plakken.
Doe de plakken in een schaal of pan, bestrooi ze met zout en laat ze een paar minuten staan ( Het zout haalt de bittere sappen uit de komkommer ).
Dille fijnhakken.
De komkommer voorzichtig uitknijpen ( zo verwijder je de bittere sappen, niet té hard uitknijpen want dan verdwijnen niet alleen de bittere, maar ook de andere sappen uit de komkommer! )
De saus bij de komkommer doen
Giet de saus op de komkommer. Schep de komkommerplakken door de saus totdat alle plakken goed met saus zijn bedekt.
De salade royaal bestrooien met dille
Garneer de salade met wat blaadje sla, takjes peterselie en reepjes rode paprika.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten