vrijdag 10 november 2017

Lehdes / Linzensoep


Ingrediënten: 8 pers.

Soep:
3 eetl. olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetl. komijn
1/2  eetl. ketoembar (gemalen koriander)
2 theel. ras el hanout
280 gr. rode linzen
400 gr. blokjes tomaat uit blik
1,2 ltr. kippenbouillon of water
zout
peper
6 eetl. grof gehakte koriander, plus extra


chili- uienringen:
2 uien, in heel dunne ringen
2 eetl. olijfolie
1/2  theel. kaneel
2 theel. bruine basterdsuiker
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
sap van 1/2  kleine citroen

Griekse yoghurt


Bereiding:

Voor de soep: verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de uisnippers en bleekselderij zacht en glazig. Bak de knoflook en specerijen 1 minuut mee.
Voeg de overige soep ingrediënten toe, behalve de koriander.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen, of tot de linzen uiteenvallen.
Voeg zout en peper en de koriander toe.
Voor de chili-uienringen: bak de uienringen in zeer hete olijfolie goudbruin en deels krokant.
Voeg de kaneel, suiker en chilipeper toe.
Roer tot de suiker is gesmolten; voeg dan het citroensap en zout en peper toe.
Serveer de soep in warme kommen en schep er een dot yoghurt en de chili-uienringen op.

Garneer met de korianderblaadjes. 

Bron: nrc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten