donderdag 9 februari 2017

Kebab

Dit is gekruid gehakt, meestal geserveerd op een stokje, als worst of plat gedrukt als dunne lap vlees.
Erg lekker door de verschillende kruiden en smaken.
Zeker en vast het proberen waard en een echte barbecue of gourmet topper!

Ingrediënten: 4 pers.

250 gr. lamsgehakt
250 gr. gemengd gehakt
1 teentje knoflook
2 takjes verse koriander
1 rode ui
1 theel. kurkuma
1 theel. gemalen komijnzaad
1 theel. gemalen korianderzaad

Bereiding:

Zet 6-8  satéprikkers in een glas met water.
Doe het gemengd- en lamsgehakt in een kom.
Hak de rode ui, knoflook en koriander fijn en voeg deze toe bij het gehakt.
Kruid met de kurkuma, komijn en gemalen koriander, peper en zout.
Voeg het ei toe en kneed het geheel tot smeuïge massa.
Verdeel het gehakt in 10 gelijke delen en vouw deze als een worst rond de prikkers.
Druk lichtjes plat en bak de kebab gedurende 6-8 minuten op een middel hoog vuur.
Bak ze donkerbruin, de worsten kunnen ook gegrild worden.
Serveer de kebab met cacik , turksbrood en evt. ook een salade b.v.  coban salatasi  of sogan salatas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten