Tjaptjoi is dus een benaming voor gemengde groente, wordt vaak op de kaart benadrukt met extra ingrediënten zoals kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen.
Ingrediënten: 4 pers.
500
gr. kipfilet, in plakjes
2 á 3 eetl. arachide of zonnebloem olie
1 rode peper, in ringetjes
2 á 3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in stukjes of plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes
100 á 250 gr. kastanje champignons, in plakjes
125 gr. bamboescheuten
125 gr. taugé (met kokend water over gieten!)
1 á 2 eetl. lichte Chinese sojasaus
2 eetl. oestersaus of vissaus
3 á 4 dl. kippenbouillon
2 á 3 theel. maïzena of aardappelzetmeel
1
cm verse gember, geraspt (voor de liefhebber)2 á 3 eetl. arachide of zonnebloem olie
1 rode peper, in ringetjes
2 á 3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in stukjes of plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes
100 á 250 gr. kastanje champignons, in plakjes
125 gr. bamboescheuten
125 gr. taugé (met kokend water over gieten!)
1 á 2 eetl. lichte Chinese sojasaus
2 eetl. oestersaus of vissaus
3 á 4 dl. kippenbouillon
2 á 3 theel. maïzena of aardappelzetmeel
Bereiding:
Snijd kipfilet in plakjes.
Snijd alle groenten in gewenste stukken.
Bak de kip in 3 á 4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (evt. 1 ui in ringen) 2 á 3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Lekker met witte rijst/mihoen en/of bami.Snijd alle groenten in gewenste stukken.
Bak de kip in 3 á 4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (evt. 1 ui in ringen) 2 á 3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Tip: varieer met alle soorten groenten zoals; paksoi, broccoli, sperzieboontjes, peultjes, etc.
Vegetarisch ; Laat kip/ vlees achterwege!!In plaats van kipfilet, grote garnalen kort bereiden..
Lekker
met witte rijst/mihoen en/of bami.
Tip van iemand om de kipplakjes een poosje in wat baking soda laten staan dit i.v.m. om ze zachter te maken.
Tip van iemand om de kipplakjes een poosje in wat baking soda laten staan dit i.v.m. om ze zachter te maken.
Bron:
Smulweb
Geen opmerkingen:
Een reactie posten