vrijdag 10 februari 2017

Pierogi met spinazievulling

Pierogi om te smullen!

Pierogi is de naam van een deeggerecht.
Pierogi zijn 'tasjes' van ongerezen deeg met verschillende vulling.
De vulling van pierogi bestaat gewoonlijk uit kwark, gehakt, spek, aardappelen, wittekool, uien, champignons of witte boerenkaas.
Ook worden verschillende fruitsoorten als aardbeien, bessen en appels gebruikt.

In Polen zijn het populairst:
pierogi ruskie - met aardappel, ui en witte kaas
pierogi z serem - met zoete witte kaas
pierogi z kapusta i grzybami - met zuurkool en champignons

Opbrengst: plm. 80 stuks

Ingrediënten, deeg:

1 kilo bloem
2 eieren
500 ml warm water

Ingrediënten, spinazievulling:

300 gr. bevroren spinazie 1 teentje knoflook
feta kaas
boursin cuisine knoflook en fijne kruiden
gedroogde italiaanse kruiden
kleine stukjes ham
parmazaanse kaas

Bereiding, deeg:

Leg alle bloem op een schoon werkoppervlak en maak een kuiltje in het midden. Breek twee eieren in het kuiltje.
Mix met je handen, voeg geleidelijk steeds meer warm water.
Kneed het deeg goed door, voeg eventueel meer bloem toe als het aan het werkoppervlak kleeft.
Het deeg moet zacht en soepel zijn.
Snij een kwart van het deeg.
Bestrooi je werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit tot 3mm dikte. Gebruik een deegsteker of drinkglas om cirkels uit het deeg te steken, bewaar het resterende deeg voor de volgende ronde.

Bereiding: spinazievulling:


Ontdooi spinazie
Verwarm het in een grote kookpan zodat alle extra water zal verdampen.
Voeg fijngesneden knoflook en de rest van de ingrediënten toe.
Meng alles goed door elkaar.
Geen zout toevoegen want feta is vrij zout

Bereiding: pierogi


Schep een lepel vol van het mengsel op het midden van een deegcirkel.
Vouw de cirkel over de vulling heen dubbel en druk de randjes samen zodat het goed dicht zit.
Herhaal met resterende deeg en vulling.
Breng 3 liter water in een grote pan aan de kook.
Voeg 20 van de pierogi's tegelijk toe aan de pan en kook ze 10-15 minuten, tot ze boven komen drijven.
Schep de pierogi in een vergiet om uit te lekken.
Herhaal met de resterende pierogi.
Serveer de pierogi op een schaal.
Serveertip: je kunt pierogi met gebakken ui en peterselie serveren, of met zure room, gesmolten boter of stukjes uitgebakken spek.
Pierogi kan je invriezen, pierogi wel met iets olie insmeren i.v.m. met dat ze aan elkaar blijven plakken.
SMACZNEGO!  EET SMAKKELIJK!

How to make pierogi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten